Kennismaken

Met De Jong ben ik; Margot H.M. de Jong.
Ik ben nieuwsgierig. Altijd al geweest. Ik ben vooral nieuwsgierig naar wat mensen bezighoudt, wat hen drijft. Dat is een rode draad in mijn loopbaan. Als manager heb ik gemerkt dat dit de sleutel is tot het ontwikkelen van mensen en daarmee van organisaties.

Een andere rode draad in mijn loopbaan is marktgericht vernieuwen. Ik heb veel energie, bijt me graag vast in ingewikkelde problematiek en verzin als vanzelf vaak oplossingen buiten de gebaande paden. Ik hou van iets nieuws creëren, samen met anderen. Kernwoorden daarbij zijn strategisch denken, structuur en transparantie.

Ik doorzie zaken snel, hoe complex ook. Is er een zere plek? Mijn vinger vindt ‘m. Ik stel de – soms vervelende – vragen die gesteld moeten worden. Met tact overigens. U kunt rekenen op duidelijkheid, betrouwbaarheid en ’n fikse dosis plezier.

Mijn loopbaan – van dagbladjournalistiek via projectleiding nieuwe media naar omroepjournalistiek, naar communicatieadvies en vervolgens management – geeft aan dat ik niet iemand ben van de rit uitzitten, maar ook zelf blijf ontwikkelen en vernieuwen. U kunt mijn cv bekijken op LinkedIn.

Wat doet dat konijn hier?
Een konijn kan als geen ander dier zijn oren richten en de oorschelp wijd open sperren. Een en al oor. Dat zie ik dagelijks, want ik heb twee konijnen. Er ontgaat hen nog geen zuchtje.
Daarom staat het konijn hier, het oor naar u gericht. Omdat communiceren begint met luisteren. Omdat ik begin met luisteren naar u